1. Home
  2. /
  3. I media
  4. /
  5. Våre artikler
  6. /
  7. Svar til Vigdis Thoengen

Svar til Vigdis Thoengen

Svar til Vigdis Thoengen

av Berit Vegheim, Stopp Diskrimineringen

Takk for innlegget ditt 11.2. Det gir oss anledning til å fortelle at vi forsøker hele tiden å komme fram med kunnskap om hvilke utfordringer funksjonshemmede møter i sitt daglige liv. Men for å nå ut, trenger vi kanaler. Og nå er saken den at media er svært lite interessert i å lage stoff om de menneskeskapte ”fjelltoppene” av fordommer og fysiske hindringer som gjør at folk med fysiske funksjonsnedsettelser forblir usynlige, og som du skriver, fremmede. I virkelighetens verden er en krykke nok til at arbeidsgivere avviser høyt kvalifiserte jobbsøkere. Folk får vite lite om at mennesker med synlige kjennetegn nektes inngang og servering på utesteder, er mer utsatt for mobbing i skolen, og for vold og ran enn andre.

Vårt poeng er at uansett hvor mange fjelltopper folk har gått opp på og hva de har prestert i Paralympics, har funksjonshemmede forblitt i et utenforskap. Og i motsetning til andre marginale grupper, regnes vi ikke med når politikerne skal sikre mangfold og representativitet.

Vi håper at du og alle andre som mener at Ingen grenser faktisk skaper endring, vil engasjere seg i den likestillingskampen funksjonshemmede fører.

Tilgjengelighet